Inloggen
 
Home arrow FAQ arrow Woordenboek arrow Wat is Plesk?

Klanten login


Wachtwoord vergeten?
Wat is Plesk?

Plesk is een control panel, een software pakket, waarmee het beheren van servers, gebruikers en data op die servers enorm vereenvoudigd kan worden.
Plesk is een webbased applicatie, ontwikkeld in PHP, zodat deze applicatie altijd en overal via een browser te benaderen is.

In Plesk zijn er een aantal Interfaces met allemaal een eigen functie. U kunt met Plesk onder andere de volgende dingen bedienen:

  • Master Interface maakt het mogelijk meerdere servers te beheren vanuit één console.
  • System Administrators Interface biedt hulp bij het aanmaken van templates voor reseller- en domeinspecificaties en pakketten. Dit geeft systeembeheerders een volledige, grafische controle over resellers, klanten, domeinen, DNS, e-mail en FTP.
  • Reseller-Client Interface is een krachtige interface om resellers, uiteraard binnen beperkingen opgelegd door de systeembeheerder, direct hun eigen domeinen te laten beheren binnen één interface.
  • Domain Administration Interface is een unieke interface waarbinnen de eigenaar van een domein zaken als e-mail (ook webbased), beveiligde directories, FTP-accounts, FrontPage-accounts, SSL-certificaten, logfiles, statistieken, databases en gebruikers hiervan kan beheren.
  • Mail User Interface is een individuele e-mailinterface van waaruit wachtwoorden, groepen, aliassen en auto-responders kunnen worden beheerd.
Klik hier voor meer informatie over Plesk